Milyen a megfelelő próbaruha a táncórákon?

Egyesek már a beiratkozáson megkérdezik, hogy milyen felszerelés szükségeltetik a próbákra, míg mások értetlenül állnak az előtt a tény előtt, hogy nem mindegy, miben táncolunk.

Ne ijedj meg, ha kezdő tanfolyamra jössz, nem kell balett tütüt venned. A megfelelő cipőről már írtam egy előző cikket, ezért most nem térnék ki rá, viszont arra ügyelj, hogy ne csússzon a talpa.

Az első és legfontosabb dolog: ne legyen semmi balesetveszélyes! Mire gondolok? A földig érő trapéznadrágok veszélyesek lehetnek. Beleakadhat a cipőd sarka, vagy akár a partnered is ráléphet. A hosszú, szűk szoknya akadályoz a lépéseknél. A gyűrűk van, akit zavarnak a forgatásoknál, viszont a lábujjgyűrű és a bokalánc tilos, standard táncoknál a köldökpeercing szintén, ugyanis beakadhat a táncpartnered övébe.

Viszont, ha komolyabban szeretnél foglalkozni a tánccal, mindenképpen ajánlom, hogy olyan ruhában próbálj, amiben táncosnak érzed magad. A fiúknak hosszú, sötét szövetnadrágra van szükségük, fekete zoknira és ingre.

A lányoknak természetesen szoknyában ajánlott táncolni. Latinozni pörgős szoknyában jó. Ebben érzed, hogy melyik mozdulatnál, hogyan ring a szoknya, a fellépéseken és a versenyeken ez hasznodra lesz. A nagyobb táncosok a standard táncokhoz egy hosszabb szoknyát használnak, kezdetben viszont elég a latin szoknya. Mindenképpen egy passzos felsőrészt válassz hozzá, amiben látszanak a mozdulataid. Ez a tanárnak is segítség és neked is, mert a tükörben látod a mozdulataid.

Az izmokat célszerű melegen tartani. Ha hűsös van a teremben, nyugodtan vehetsz fel harisnyát és/lábszárvédőt is. A balettosok is azért hordják ezeket, hogy ne hűljenek ki az izmaik, ezzel csökkenthetjük a sérülés esélyét. Ha gondolod, dresszt is viselhetsz a szoknyával.

Ha hosszú hajad van, a csatot se felejtsd el, a párod nem fog örülni, ha időnként szemen csapod a lófarkaddal.

Rá fogsz döbbenni, ha felöltözöl, szinte istennőnek érzed magad. Megváltozik a tartásod, az kisugárzásod, az egész aurád. Magabiztosabbnak fogod érezni magad.

Grace