3 ok, amiért soha ne hagyd ki a bemelegítést

Sokakat meglep, hogy minden táncórát bemelegítéssel kezdünk már a kezdő tanfolyamon is. Néhány hét múlva viszont örömmel hallom, hogy otthon is el szokták végezni a gyakorlatokat, mert érzik, milyen kellemes hatásuk van. De miért is van erre szükség?

Az emberek többsége az egész napos munka vagy tanulás után esik be a táncterembe. A fejekben ilyenkor minden kavarog. Azáltal, hogy bekapcsolunk egy kellemes zenét és néhány percet mozgunk rá, az agyunk is kikapcsol egy kicsit.

Másodsorban, és ez a legfontosabb, a kíméletes, lassú mozdulatok hatására az izmokba vér áramlik. Az ízületi tokok elkezdenek több ízületi folyadékot termelni. Ez könnyebbé teszi a mozgást és csökkenti a sérülés veszélyeit. Érezni is fogod tánc közben, hogy könnyebben mozogsz, nem fáradnak el olyan hamar az izmaid és nem lesz olyan erős izomlázad.

Harmadsorban a bemelegítés olyan gyakorlatokat is tartalmaz, amelyekre bizonyos táncmozdulatok épülnek. Ezek megtanulást már itt elkezdjük előkészíteni.

Megnyugtatlak, nem akrobatikáról van szó. Nem kell sem spárgáznod kezdőként, sem hídba lemenni. Kíméletes, lassú mozdulatokat végzünk.

Remélem érthető, miért olyan lényeges minden alkalommal bemelegíteni tánc előtt. Nagyon fontos, hogy megelőzzük a sérülésveszélyt. Az a néhány perc, megéri, hiszen az egészségedről van szó.

Grace