A tökéletes nappali smink 5 titka

Szeretnél különleges lenni a hétköznapokon is? Csodálattal nézed a színésznők sminkjét? Olyan, mint ha alig lennének kifestve, mégis úgy néznek ki, mint aki most lépett ki a divatlapból. Most segítek, hogy hozzájuk hasonlóvá válj.

Nappalra nem ajánlatos túl sok sminket és erős színeket használni, ugyanis visszatetszővé válhat. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne festhetnéd ki magad, hiszen minden nő gyönyörű akar lenni. Miért ne tehetnél meg ezért mindent?

Kezd a négylépcsős bőrápolással. Erről egy korábbi cikkemben részletesen írtam.

Alapozást nem ajánlok nappalra, kivétel, ha valami bőrhibát el szeretnél tűntetni.

Az első lépés a szemceruza. Nem kötelező, akár ki is hagyhatod. Sokan használják, de kevesen tudják megfelelően alkalmazni. Fekete színt csak sötét szemekhez ajánlok. Ha világos a szemed, javaslom, válassz, kéket, zöldet vagy barnát. A szempilla tövében húzd ki a szemed alul is és fölül is.

Szemhéjpúderből használj nappalra lágyabb árnyalatot. Lehet hideg vagy meleg szín az egyéniségedhez illően, de a csillámos, metálos festékeket hagyjuk az esti rendezvényekre. A kontúrokat szépen satírozd el a természetes hatás érdekében.

A szempillaspirál sokunk kedvenc darabja. Barna szemhez feketét javaslok, világos szeműek viszont kéket, zöldet vagy barnát is kipróbálhatnak. Az alsó és a fölső szempillákat is fesd ki! Mindenképpen olyat válassz, ami nem csomósodik. Gyakorlott kezek kellenek hozzá. Vannak, akik a tüskéset kedvelik jobban, mások viszont maradnak a régi, hagyományos spiráloknál.

Pirosítót nem mindenki használ, viszont van, aki sápadt nélküle. A szőkéknek pasztell árnyalatot, a sötét hajúaknak élénkebbet ajánlok, viszont soha ne válassz nappalra túl erős színt.

Következik a rúzs vagy a szájfény. Próbáld ki, hogy neked melyik áll jobban. Természetesen ez is függ a hajszíntől.

Az egyik legfontosabb szabály: vagy a szemet vagy a szájat hangsúlyozzuk. A kettő együtt nappalra túl sok.

Próbálj ki több sminket! Kísérletezd ki, neked mi áll a legjobban! Nincs két egyforma nő. Szánj időt magadra, meglátod, a saját stílusod kialakítása megéri!

Grace