5 tipp a gyönyörű bőrért

Kinek ne lenne fontos az arcbőre! Viszont szoktál úgy gondolni a bőrödre, mint a legnagyobb szervedre? Igen, a bőröd is egy szerv, megérdemli hát a törődést.

Kevesen ismerik a bőrápolás megfelelő lépéseit, pedig ennek a segítségével kitolhatod a ráncosodást.

Az első, és legfontosabb lépés az arctisztító használata. Mondhatnád erre, hogy nagyanyáink sem használtak semmit, csak sima vizet. Igen ám, de az ők idejükben nem volt ennyi környezetszennyezés. Gondoljuk az autókra, a repülőgépekre, a gyárakra. Este a szennyeződésektől, reggel a méreganyagoktól kell megtisztítani a bőrt. Száraz bőrre krémes állagút, normálra, kombináltra és zsírosra habzó arctisztító válassz.

A második lépés a tonik. Nem, nem csak zsíros bőrre szükséges. Mindenkinek ez a második lépés, természetesen a bőrtípusodnak megfelelőt válassz. Mi a szerepe? A savköpeny helyreállítása. (Az arctisztítók ugyanis enyhén lúgosítanak.)

Ezt követheti a nappali vagy az éjszakai krém. Az előbbi hidratál, az utóbbi táplál, regenerál és megelőzi a ráncosodást. A szem környékét nagy ívben hagyd ki vele.

A negyedik lépés a szemkörnyék ápoló. A szemkörnyék bőre nagyon vékony, mindössze 1/5-e az arcbőrének, ezért van szüksége speciális ápolásra.

Egy dologra figyelj: egy cég termékeit használd az arcodra. Különböző cégek, különböző hatóanyagokkal dolgoznak, amik nem biztos, hogy kompatibilisek egymással.

Az ötödik, kihagyhatatlan lépés: igyál elég vizet. A napi két liter víz fogyasztása elengedhetetlen.  A nem megfelelő vízfogyasztás először a hajon, a körmön és a bőrön látszik meg.  Ha száraz a bőröd, lehet, hogy a kevés vizet iszol.

Hidd el, ha néhány percet szánsz a bőrödre minden reggel és este, hosszútávon meghálálja.

Grace